Onthuid de bakkeljauw en kook het 5-10 minuten in ruim water om het te
ontzouten; spoel het daarna in een vergiet met koud water af, ontbot het
en verdeel het in kleine stukjes. Lek het vervolgens uit door de
bakkeljauw in het vergiet goed uit te knijpen, daarna het heel fijn
uitpluizen of malen met de ui, stukjes groene peper en de soepgroente. Het
brood vermengen met de heel fijngemaakte bakkeljauw, tomatenpuree en het
ei. Alles goed mengen. Wat van het beslag tussen de vingers nemen en
knijpen alsof er een vuist wordt gemaakt. De kroketten door paneermeel
wentelen en bakken in olie.
Laten uitlekken op keukenpapier.
Serveertip: Opdienen met Sweet Chili Sauce of Redi Pepre Sauce.
Bron/inzender: Astrid
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |